preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt "Biljke i životinje okoliša naše škole"

Autor: Antonija Filipović, 23. 11. 2020.

Tijekom školske godine 2020./2021. učenici Osnovne škole „Ivan Kozarac“, Nijemci s učiteljicom Gordanom Kragulj provode projekt Biljke i životinje okoliša naše škole. Projekt je objavljen na platformi eTwinning (zajednici škola u Europi).

Učenici će u projektu sustavnim znanstvenim metodama pratiti biljke i životinje u okolišu naše škole. Samostalnim rješenjima učenici će odlučivati o metodama i dinamici rada. Prepoznavat će, opisati i imenovati biljne i životinjske vrste u okolišu naše škole te će izraditi knjižice o biljkama i životinjama. Potražit će i opisati manje poznate vrste biljnih i životinjskih organizama. Učenici će to sve činiti u okviru terenskih istraživanja koja uključuju različite metode uzorkovanja, determinaciju, obradu i pohranu biljnog i životinjskog materijala.

Projekt će se provoditi tijekom cijele školske godine. Naši partneri mogu se uključiti s biljnim i životinjskim svijetom okoliša njihove škole. Učenici će moći raditi samostalno ili u timu te će sudjelovati na predavanjima i radionicama, izrađivati prezentacije i samostalne radove na zadanu temu te samostalno organizirati kratke prezentacije svojih uradaka i prikazati raznolikost živog svijeta u okolišu naše škole.

OKOM KAMERE:

  

  

    

Ciljevi projekta su stvaranje navika skrbi o biljkama i životinjama i razvoj znanstvenih razmišljanja učenika, razvoj sposobnosti prepoznavanja i nabrajanja nekih uobičajenih biljaka i životinja, sposobnosti opisivanja izgleda biljke, životinje i mjesta gdje se ona nalazi crtežom ili jednostavnim riječima te sposobnosti prepoznavanja naziva biljke ili životinje. Ovime želimo poticati učenike na usvajanje činjenice da su biljke i životinje živi organizmi i da se za njih treba brinuti te razumijevanje temeljnih postavki ekologije biljaka i životinja, interakcije između biljaka, životinja i okoliša te načina njihove prilagodbe i rasprostranjenosti.

  

    

  

       

  

Učenici će, osim navedenog, provoditi postupak prikupljanja podataka, sređivat će dobivene podatke i obrađivati rezultate. Utvrdit će razinu i kvalitetu poznavanja biljaka i životinja, istraživati na terenu te razlikovati tipove vegetacije i prilagodbe biljaka i životinja na kopnena i vodena staništa. Koristit će stručnu botaničku literaturu i ključeve za determinaciju biljaka i životinja.


Izvor: Gordana Kragulj, učiteljica prirode i biologije


Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

STRUČNA SLUŽBA

Poštovani roditelji i učenici,

od sada se stručnim suradnicama pedagoginji,

edukacijskoj rehabilitatorici i

knjižničarki možete obratiti na

elektroničku adresu

ivan.kozarac.nijemci

@gmail.com    

putem kojem im možete slati svoje upite, prijedloge i mišljenja.

Monografija

Sandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misli, osjećaje i želje.

Podijeli ih s nama u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: ivan.kozarac.nijemci
@gmail.com
),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoška služba škole.

Korisni linkovi

 

 

MZOS

AZOO

 

Časopisi

 
- enciklopedijski časopis za mlade

 Meridijani - časopis za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja

 - matematički časopis

 
- časopis o primjeni informacijskoh tehnologija u obrazovanju
 - religijski časopis za djecu i mlade

 - tween & teen web magazin

 - web časopis za mlade 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci / Zrinska 8, HR-32245 Nijemci / os-ikozarac-nijemci.skole.hr / ured@os-ikozarac-nijemci.skole.hr
preskoči na navigaciju