preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci

 > Naslovnica
Vijesti

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Antonija Filipović, 19. 11. 2020.

Dana 18. studenog obilježava se važan dan, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, dan kad se sjećamo tužne obljetnice, neizmjerne žrtve našega naroda i slobode koju danas živimo.

Prije 29 godina započeo je proces osamostaljenja Republike Hrvatske. Naši učenici su otkrili tužnu stranu hrvatske povijesti, slušali su o značajkama bitke za Vukovar te su osvijestili što je snaga hrvatskog naroda i njegove slobode. Budući da se ove godine Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje prvi puta obilježava kao državni praznik i neradni dan, učenici su ga obilježili dana 17. studenog 2020., na dan obljetnice pada sela Nijemci i Donje Novo Selo. Učenici su ove važne dane obilježili na različite načine te su time poslali poruku nade i mira. Učenici razredne nastave su se potrudili te su izradili razne prigodne radove, bojali su i crtali vukovarski Vodotoranj, izrađivali su vučedolsku golubicu, palili su lampione ispred škole te su obrađivali pjesme na temu Vukovara i Domovinskog rata. Učenici predmetne nastave razgovarali su o Vukovaru i događajima za vrijeme Domovinskog rata te su interpretirali tekst „Priča o gradu“ Siniše Glavaševića. U prilogu možete pogledati kako je to izgledalo.

Učenici 1. razreda matične škole u Nijemcima na satu razrednika pričali su o Vukovaru te su gledali slike na internetu. Na satu hrvatskog jezika obradili su pjesmu „Za domovinu“ te su crtali hrvatsku zastavu. Bojali su vukovarski Vodotoranj te su ukrasili pano svojim radovima. Ispred škole su upalili lampion u znak sjećanja na žrtve Vukovara, Nijemaca i Donjeg Novog sela.

    

Učenici 2. razreda matične škole u Nijemcima pogledali su prezentaciju i razgovarali o Domovinskom ratu i Vukovaru. Zapalili su lampione ispred škole te su izradili prigodne radove kojima su ukrasili školsku ploču.

Učenici 1. i 4. razreda područne škole Podgrađe na satu razrednika su razgovarali o Domovinskom ratu i zapalili lampione pred školom. Učenici 4. razreda su na satu likovne kulture izradili vučedolsku golubicu, dok je učenica 1. razreda na satu hrvatskog jezika obradila pjesmicu "Za domovinu".

  

  

Učenici 3. i 4. razreda matične škole u Nijemcima pogledali su dokumentarac o Domovinskom ratu te su razgovarali o događajima za vrijeme Domovinskog rata, što su obilježili i izradom prigodnih radova na temu.

    

Učenici područne škole Đeletovci izradili su radove na temu Domovinskog rata, dok su učenici područne škole Donje Novo Selo razgovarali i poslušali pjesmu posvećenu Vukovaru te zapalili svijeće ispred škole.

  


Izvor: Antonija Filipović, pedagoginja; učiteljice razredne nastave


Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

STRUČNA SLUŽBA

Poštovani roditelji i učenici,

od sada se stručnim suradnicama pedagoginji,

edukacijskoj rehabilitatorici i

knjižničarki možete obratiti na

elektroničku adresu

ivan.kozarac.nijemci

@gmail.com    

putem kojem im možete slati svoje upite, prijedloge i mišljenja.

Monografija

Sandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misli, osjećaje i želje.

Podijeli ih s nama u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: ivan.kozarac.nijemci
@gmail.com
),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoška služba škole.

Korisni linkovi

 

 

MZOS

AZOO

 

Časopisi

 
- enciklopedijski časopis za mlade

 Meridijani - časopis za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja

 - matematički časopis

 
- časopis o primjeni informacijskoh tehnologija u obrazovanju
 - religijski časopis za djecu i mlade

 - tween & teen web magazin

 - web časopis za mlade 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci / Zrinska 8, HR-32245 Nijemci / os-ikozarac-nijemci.skole.hr / ured@os-ikozarac-nijemci.skole.hr
preskoči na navigaciju