preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci

 > Naslovnica
Vijesti

Global School Play Day

Autor: Antonija Filipović, 8. 2. 2021.

U sklopu eTwinning projekta „Ljubav nas veže i spaja“, u koji su uključene učiteljica hrvatskog jezika Tonka Đurić te stručne suradnice Antonija Filipović i Sanja Marczi, održavaju se razne aktivnosti za učenike, između ostalog obilježavanje međunarodnog dana igranja društvenih igara pod nazivom Global School Play Day. Ovaj dan se u našoj školi obilježava već drugu godinu za redom, a ove godine se obilježio 3. veljače 2021. U projektu je sudjelovalo nekoliko razrednih odjela i to u organizaciji razrednika i razrednica Tonke Đurić, Silvije Landeke, Nine Rukavine i Vladimira Antolovića te stručnih suradnica Sanje Marczi i Antonije Filipović. Jedino pravilo ovoga događaja jest: Nije dozvoljeno korištenje ekrana!

Mnogi stručnjaci naglašavaju korist društvenih igara u životu djeteta u vidu poboljšavanja komunikacijskih, socijalnih vještina, učenja, rješavanja problema, čitanja, kognitivnih sposobnosti, ali i razumijevanja važnosti timskog rada, suradnje, zdravog natjecateljskog duha, samostalnosti i kritičkog razmišljanja.

Kako je obilježavanje ovog veselog dana izgledalo, pogledajte pod „više“.

  

Inicijativa Global School Play Day prikuplja sve veći broj zainteresiranih učenika i djece diljem svijeta. Dana 4. veljače 2015. se prvi puta obilježavao ovaj dan te je tada u obilježavanju sudjelovalo preko 65 000 učenika! Preko 177 000 učenika sudjelovalo je u 2016. godini, a u 2017. godini preko 283 000 djece. U 2018. godini sudjelovalo je preko 385 000 učenika iz 58 država svijeta, dok je u 2019. godini, u tek 5. godini događaja društvene igre igralo 535 690 sudionika iz 72 države. Naša škola je ovaj događaj počela obilježavati 2020. godine, kad je sudjelovalo 563 283 učenika iz 75 država. Cilj inicijative je ove godine doseći 1.000.000 učenika!

  

  

Hoće li se to realizirati, ne znamo. Ono što znamo je da smo se jako zabavili, premda ove godine nismo mogli igrati mnoge igre koje se igraju grupno. Ipak, prilagodili smo se situaciji te smo osmislili način kako ćemo određene igre igrati, a da se međusobno ne približavamo jedni drugima te smo birali tradicionalne, često i podcijenjene igre koje su pojavom raznih popularnih društvenih igara pomalo pale u zaborav. Smijali smo se i zabavili uz Vješala, Pantomimu, Kaladont, Activity, Čovječe, ne ljuti se, Dame i sl.

  

  

Veselimo se obilježavanju sljedećeg dana školskih društvenih igara te se nadamo da će nam sljedeća godina dopustiti nesmetano igranje, međusobno druženje, približavanje drugim osobama i grupni rad koji nam jako nedostaje.

"Bolje ćete upoznati nekoga za jedan sat igre, nego cijelu godinu razgovora."

Platon


Izvor: Antonija Filipović, pedagoginja; Tonka Đurić, učiteljica hrvatskog jezika; Sanja Marczi, edukacijska rehabilitatorica; Vladimir Antolović, vjeroučitelj


Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

STRUČNA SLUŽBA

Poštovani roditelji i učenici,

od sada se stručnim suradnicama pedagoginji,

edukacijskoj rehabilitatorici i

knjižničarki možete obratiti na

elektroničku adresu

ivan.kozarac.nijemci

@gmail.com    

putem kojem im možete slati svoje upite, prijedloge i mišljenja.

Monografija

Sandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misli, osjećaje i želje.

Podijeli ih s nama u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: ivan.kozarac.nijemci
@gmail.com
),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoška služba škole.

Korisni linkovi

 

 

MZOS

AZOO

 

Časopisi

 
- enciklopedijski časopis za mlade

 Meridijani - časopis za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja

 - matematički časopis

 
- časopis o primjeni informacijskoh tehnologija u obrazovanju
 - religijski časopis za djecu i mlade

 - tween & teen web magazin

 - web časopis za mlade 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci / Zrinska 8, HR-32245 Nijemci / os-ikozarac-nijemci.skole.hr / ured@os-ikozarac-nijemci.skole.hr
preskoči na navigaciju