preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci

 > Naslovnica
Vijesti

Dan sigurnijeg interneta

Autor: Antonija Filipović, 12. 2. 2021.

Svake godine, na drugi dan drugog tjedna veljače, organizira se Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Toga dana tisuće ljudi diljem svijeta se udruže kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu. Ove godine se Dan sigurnijeg interneta obilježavao dana 9. veljače, a ovogodišnja tema je bila „Zajedno za bolji Internet.“ I sami znamo koliko nam danas tehnologija pomaže u svakodnevnom životu i koliko ju često upotrebljavamo kod kuće, ali i u školi, stoga je jako bitno pričati i učiti o ovoj temi. Poštujući sve epidemiološke smjernice, obilježavanje ovoga dana organizirali smo dijelom u virtualnom okruženju, a dijelom u školi. Na koji način smo obilježili ovaj hvalevrijedan dan, pogledajte pod „više“.

Centar za sigurniji Internet i Udruga Suradnici u učenju učenicima su omogućili sudjelovanje u dva kviza i osvajanje vrijednih nagrada. Sve informacije su učenicima stavljene u virtualne učionice. Nadamo se da su učenici iskoristili ovu mogućnost! Učenici predmetne nastave razgovarali su sa svojim razrednicima i učiteljima o sigurnosti na internetu te su obrađivali teme u okviru sata razrednika, ali i u okviru drugih nastavnih predmeta. Učenici 6. razreda su s učiteljem informatike Željkom Dujmovićem izradili plakate s porukama o pravilima sigurnijeg korištenja interneta, kao i razne digitalne uratke na tu temu, osobito PowerPoint prezentacije čiji su sadržaj učenici sami pronalazili.

  

Ovaj dan su s učiteljem Željkom Dujmovićem obilježili i učenici razredne nastave u matičnoj školi u Nijemcima te područnim školama Podgrađe i Donje Novo Selo izrađujući zanimljive i korisnim sadržajem bogate panoe. Panoi su upotpunjeni temom sigurnosti na internetu s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja.

  

  

  

Učenici 1. razreda matične škole u Nijemcima čitali su slikovnicu Sigurno s Neticom, a zatim su rješavali kviz putem kojeg su puno toga naučili.

Ako želite pogledati plakate i prezentacije naših učenika, to možete učiniti na sljedećoj poveznici: bit.ly/OŠNijemci2021

Važno je napomenuti da je učenje o sigurnosti na internetu i promicanje iste od velike važnosti te da tomu posvećujemo veliku pažnju u školi. U današnje vrijeme imamo pristup brojnim korisnim materijalima koji nam pomažu u boljem shvaćanju ove tematike i primjeni naučenog, stoga ne oklijevajte posjetiti mrežne stranice Dan sigurnijeg interneta, Centar za sigurniji Internet, Udruga Suradnici u učenju, Pet za net, Netica, sini.hr, Medijska pismenost i sl.


Izvor: Željko Dujmović, učitelj informatike; Antonija Filipović, pedagoginja; Silva Baćanović, učiteljica razredne nastave


Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

STRUČNA SLUŽBA

Poštovani roditelji i učenici,

od sada se stručnim suradnicama pedagoginji,

edukacijskoj rehabilitatorici i

knjižničarki možete obratiti na

elektroničku adresu

ivan.kozarac.nijemci

@gmail.com    

putem kojem im možete slati svoje upite, prijedloge i mišljenja.

Monografija

Sandučić povjerenja

SANDUČIĆ POVJERENJA

Mjesto na kojem možeš podijeliti svoje misli, osjećaje i želje.

Podijeli ih s nama u obliku pisma (kod ureda pedagoginje)
ili putem elektroničke pošte (na adresu: ivan.kozarac.nijemci
@gmail.com
),
pri čemu se ne moraš bojati jer ćeš ostati anoniman o čemu će se pobrinuti
pedagoška služba škole.

Korisni linkovi

 

 

MZOS

AZOO

 

Časopisi

 
- enciklopedijski časopis za mlade

 Meridijani - časopis za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja

 - matematički časopis

 
- časopis o primjeni informacijskoh tehnologija u obrazovanju
 - religijski časopis za djecu i mlade

 - tween & teen web magazin

 - web časopis za mlade 

CMS za škole logo
Osnovna škola "Ivan Kozarac" Nijemci / Zrinska 8, HR-32245 Nijemci / os-ikozarac-nijemci.skole.hr / ured@os-ikozarac-nijemci.skole.hr
preskoči na navigaciju